Anmeldelser

Feedback fra koncerter:

 "Tak for en utrolig smuk koncert i Helligåndskirken, det var en hel åbenbaring for mig." Kirsten

"Jeg vil gerne sige rigtigt mange tak for en meget flot aften igår ... Hvor var der meget fin respons! Hils alle musikerne fra “Vindens Vej” og sig, at de gjorde en imponerende indsats, og at jeres samspil var utroligt stærkt!" Elizabeth

"Hjertelig tak for den gode oplevelse, I gav mig i Helligåndskirken. Jeg talte med mange i pausen, og enigheden var stor: I er en velsignelse. Vær sød at fortælle Helene, at hun har en engels stemme; den velsigner og giver håb." Peter

 "... Det var i det hele taget en fantastisk aften. Meget rørende og jeg fik en masse ud af at være der. Tak - af hjertet tak!" Agnethe

"Tak for en vidunderlig og inspirerende aften i fredags!" Mikkel

 

Anmeldelse på Roskilde Stifts hjemmeside v. Asbjørn Hansen, sognepræst i Hjembæk og Svinninge:

Mens politikerne forsøger at få religionen ud af det offentlige rum blæser nye åndelige vinde ind os i møde fra den store verden - båret af fremmede musiktraditioner. Glad gospel, meditative sange fra taizé og - i dette tilfælde - keltisk tradition med skotske og irske folkemelodier som bagtæppe.

Den åndelige kilde befinder sig i dette tilfælde på den hellige ø, Iona, på Skotlands vestkyst. Det siges at det var her de første kristne gik i land, da de kom sejlende fra Irland, og øen har altid haft et særligt, helligt skær over sig. I nyere tid er det lykkedes George MacLeod at få det åndelige liv på øen til at blomstre. De gamle klostre summer igen af liv, og mennesker fra hele verden valfarter hertil. George MacLeod er også manden bag Iona Community og Wild Goose Resource Group som danner basis for aktiviteterne på øen.

Kirkefondet har nu udgivet et fornemt materiale i samarbejde med sangere og musikere i gruppen, Vindens Vej. Det består af en CD med 15 sange og en bog med tekster og noder til 40 sange foruden lidt tekstbaggrund og fordanskede liturgier, bønner og nadverritualer.

 

Ledetråden i det keltiske koncept er tredelt: Det er præget af pilgrimsspiritualitet (hvortil Elisabeth Knox-Seith giver en fin introduktion). Det er præget af socialt fællesskab og engagement. Og endelig er der en tilknytning til Guds hellige nærvær i naturen. F.eks. har man ved nadverliturgierne frembæring af naturelementer. De angivne liturgier er i øvrigt præget af veksellæsninger og vekselbønner - lidt i stil med Taizé.

 

CD'ens sange byder på en smuk buket af roligt vuggende og afdæmpede fremførelser. Sangene akkompagneres af et udvalg af fortrinsvis strengeinstrumenter, der giver et autentisk præg af den skotsk/irske folkemusiktradition. Det er faktisk ret varieret, da der både er kvindelig og mandlig solostemme, flerstemmige satser og instrumentale partier. Torsten Borbye Nielsen har gjort et stort arbejde med arrangementer og oversættelser, og det lykkes på mange måder at få det danske og skotsk/irske forenet i en brugbar form. Også Hans Anker Jørgensen har bidraget med en oversættelse af sangen "Kom med mig", som er blevet til en frisk og dansevenlig folkesang med en ligetil og tankevækkende tekst. Flere af sangene synes at have potentiale til at trænge dybt ind i den danske salmeskat.

 

Har man lyst til en ny vinkel og musikfornemmelse i det kirkelige miljø, er det bare at gribe ud og prøve kræfter med sangene. Nodebogen kan udmærket bruges i korsammenhæng også.

 

 

 
Welcome to CMSimple